Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Beyit ve daire üzere mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…
Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek kucakin tıklayın.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa muayyen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Dolgu kullanılarak kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu ovamızda;
ve montajıyla mücadelean tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı alınlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle hakkındalaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Yangın ve acil konum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da anlatım edilen bu grup temelı modellerde düzgülü kapı koluna mümasil.
Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik bar sistemi ile muhatara takkadak kaçış tasavvurının elan hızlı fiillemesini katkısızlamaktadır.
Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü ayırt edici bir başka özelliği kilit + cenah Yangın Merdiveni Kapısı seti veya ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu panik olabilir ve bulundukları kayranı vazgeçme eylemek ister. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle emeksiz kullanıma iye olan kapılar yardımıyla insanoğluın ürkü durumu azalır ve güvenli çıkış esenlanır.
Huzurıcı malzeme sineermeyen ve yerıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, Yangın Çıkış Kapısı kuru türap, su sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, vesair yangın bapları kadar yapı eminği çekimının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, kızdırmae dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına kırmızıınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Yangın Kapısı ölçün renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması kuruluşlabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.